Hotel Bliss Sibiu aplica toate masurile necesare in perioada pandemiei COVID-19. Cititi informatiile

Pentru Rezervari

CE SA VIZITEZI

8 locuri pe care trebuie sa le vezi în Sibiu

Capitala Culturala Europeana în anul 2007, de altfel si primul oras din estul Europei care a primit acest titlu, orasul Sibiu este unul dintre cele mai renumite centre urbane din Transilvania si România deopotriva, datorita diversitatii culturale, a arhitecturii deosebite si a obiectivelor turistice ce atrag turistii an de an.

Care sunt acele 8 locuri pe care trebuie neaparat sa le vezi în Sibiu?

Iata lista de recomandari:

Turnul Sfatului

Un simbol al orasului, Turnul Sfatului avea initial o functie de fortificatie, de aparare. A suferit o serie de modificari, în special la nivelul acoperisului, de-a lungul timpului, iar azi accesul în interior se face printr-o usa mica.

Urcând o scara spiralata, cu 141 de trepte pana la ultimul etaj, turistii pot observa mecanismul ceasului la penultimul etaj, bucurându-se de o perspectiva panoramica asupra orasului vechi, de la ultimul etaj.

Muzeul Brukenthal

Muzeul gazduieste o serie de colectii si galerii de arta europeana ce au devenit de-a lungul timpului una dintre atractiile principale ale orasului. Colectiile au fost aduse aici de catre baronul Samuel von Brukenthal, odata cu revenirea sa la Sibiu, acestea fiind îmbogatite prin achizitii si donatii de-a lungul timpului.

Biserica Evanghelica din Sibiu

Este una dintre cele mai importante si mai impresionante cladiri gotice din Transilvania. Biserica dateaza din secolul al XIV-lea si a fost ridicata pe locul unei vechi biserici din secolul al XII-lea, fiind considerata de catre istoricul sibian Emil Sigerius ,,o adevarata casa memoriala a saxonilor din Transilvania’’.

Zidurile si turnurile de aparare din Sibiu

Surprind ramsitele celei mai puternice cetati medievale din aceasta parte a Europei. Azi, înca mai pot fi observate si vizitate în Sibiu: Turnul Sfatului, Turnul Scarilor, Turnul Gros, Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor, Turnul de Poarta, Bastionul Soldisch, Bastionul Haller.

Catedrala Ortodoxa Sfânta Treime

Reprezinta o copie la scara redusa a Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol. Catedrala a fost construita de catre arhitectii Virgil Nagy si Iosif Kamner între anii 1902 – 1906 si poate fi vizitata zilnic, intrarea fiind gratuita.

Muzeul Astra

Este situat în Dumbrava Sibiului, este în mod categoric una dintre cele mai importante institutii de acest gen din România, dar si din Europa, sintetizând aici, în aer liber, civilizatia si traditiile de pe teritoriul României. Patrimoniul cultural, evenimentele organizate, precum si strategiile si programele de educatie si dezvoltare ce au loc aici sunt o emblema pentru Sibiu.

Podul Minciunilor

Este un alt simbol important si interesant al orasului Sibiu. Primul pod de fonta din România, actualul pod a fost reconstruit în locul unuia din lemn, în anul 1859. Daca ajungeti pe Podul Minciunilor, provocarea este sa îi aflati si legenda!

Gradina Zoologica

Este prima gradina zoologica deschisa în România, în anul 1929. La ora actuala aceasta adaposteste peste 200 de animale si pasari, facând parte din aproximativ 52 de specii. Batrânul stejar de la intrarea în gradina vegheaza zona de peste 600 de ani!

Va asteptam oricând la cel mai frumos hotel Sibiu daca doriti sa ne vizitati frumosul oras. Daca aveti nevoie de mai multe motive sa vizitati Sibiul, click aici 10 MOTIVE SA VIZITEZI SIBIUL.

Surse foto: sibiul.ro, sibiu.ro, lapensiuni.ro, sibiu-turism.ro