13

Feb

8 locuri pe care trebuie să le vezi în Sibiu

Capitală Culturală Europeană în anul 2007, de altfel și primul oraș din estul Europei care a primit acest titlu, orașul Sibiu este unul dintre cele mai renumite centre urbane din Transilvania și România deopotrivă, datorită diversității culturale, a arhitecturii deosebite și a obiectivelor turistice ce atrag turiștii an de an.

Care sunt acele 8 locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Sibiu?

Iată lista de recomandări:

Vă așteptam oricând la cel mai frumos hotel Sibiu dacă doriți să ne vizitați frumosul oraș. Hotelul Bliss 🙂 Dacă aveți nevoie de mai multe motive să vizitați Sibiul, click aici 10 MOTIVE SĂ VIZITEZI SIBIUL.

Turnul Sfatului

Un simbol al orașului, Turnul Sfatului avea inițial o funcție de fortificație, de apărare. A suferit o serie de modificări, în special la nivelul acoperișului, de-a lungul timpului, iar azi accesul în interior se face printr-o ușă mică.

Urcând o scară spiralată, cu 141 de trepte pănă la ultimul etaj, turiștii pot observa mecanismul ceasului la penultimul etaj, bucurându-se de o perspectivă panoramică asupra orașului vechi, de la ultimul etaj.

turnul-sfatului

Muzeul Brukenthal

Muzeul găzduiește o serie de colecții și galerii de artă europeană ce au devenit de-a lungul timpului una dintre atracțiile principale ale orașului. Colecțiile au fost aduse aici de către baronul Samuel von Brukenthal, odată cu revenirea sa la Sibiu, acestea fiind îmbogățite prin achiziții și donații de-a lungul timpului.

muzeul-brukenthal

Biserica Evanghelică din Sibiu

Este una dintre cele mai importante și mai impresionante clădiri gotice din Transilvania. Biserica datează din secolul al XIV-lea și a fost ridicată pe locul unei vechi biserici din secolul al XII-lea, fiind considerată de către istoricul sibian Emil Sigerius ,,o adevărată casă memorială a saxonilor din Transilvania’’.
biserica-evanghelica

Zidurile și turnurile de apărare din Sibiu

Surprind rămășițele celei mai puternice cetăți medievale din această parte a Europei. Azi, încă mai pot fi observate și vizitate în Sibiu: Turnul Sfatului, Turnul Scărilor, Turnul Gros, Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor, Turnul de Poartă, Bastionul Soldisch, Bastionul Haller.

fortificatii

Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime

Reprezintă o copie la scară redusă a Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol. Catedrala a fost construită de către arhitecții Virgil Nagy și Iosif Kamner între anii 1902 – 1906 și poate fi vizitată zilnic, intrarea fiind gratuită.

catedrala-ortodoxa

Muzeul Astra

Este situat în Dumbrava Sibiului, este în mod categoric una dintre cele mai importante instituții de acest gen din România, dar și din Europa, sintetizând aici, în aer liber, civilizația și tradițiile de pe teritoriul României. Patrimoniul cultural, evenimentele organizate, precum și strategiile și programele de educație și dezvoltare ce au loc aici sunt o emblemă pentru Sibiu.

muzeul-astra

Podul Minciunilor

Este un alt simbol important și interesant al orașului Sibiu. Primul pod de fontă din România, actualul pod a fost reconstruit în locul unuia din lemn, în anul 1859. Dacă ajungeți pe Podul Minciunilor, provocarea este să îi aflați și legenda!

podul-minciunilor

Grădina Zoologică

Este prima gradină zoologică deschisă în România, în anul 1929. La ora actuală aceasta adăpostește peste 200 de animale și păsări, făcând parte din aproximativ 52 de specii. Bătrânul stejar de la intrarea în grădină veghează zona de peste 600 de ani!

zoo-leu

 

Surse foto: sibiul.ro, sibiu.ro, lapensiuni.ro, sibiu-turism.ro

By Sibiu|Despre Sibiu|0 comment

Leave a Comment